Close Menu
Lega ArtisLega Artis
  • Strona główna
  • Aktualności z kraju
  • Wiadomości ze świata
  • Motoryzacja
  • O nas
  • Kontakt
  • Polityka Prywatności
  • Regulamin
Facebook X (Twitter) Instagram Telegram
Facebook X (Twitter) Instagram
Lega ArtisLega Artis
  • Aktualności z kraju
  • Wiadomości ze świata
  • Motoryzacja
  • Wydarzenia dnia
Lega ArtisLega Artis
Home - Z ostatniej chwili - Korporacyjne media twierdzą, że jedzenie owadów jest „naprawdę pyszne” 
Z ostatniej chwili

Korporacyjne media twierdzą, że jedzenie owadów jest „naprawdę pyszne” 

Ignacy Michałowski7 lipca 2022Brak komentarzy
Facebook Twitter Telegram WhatsApp
Google News
Google News
Dried cooked Mopane worms
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Światowe Forum Ekonomiczne (WEF) od lat promuje ideę , że „zdrowa dieta” i „zrównoważona” żywność, taka jak owady, powinny być wprowadzane do globalnego systemu żywnościowego, aby ratować planetę.

Ci samozwańczy projektanci przyszłości wzywają do zresetowania systemu żywnościowego, aby zmniejszyć wpływ obecnej produkcji żywności na środowisko i rozwiązać problem głodu na świecie. Próbują przekonać ludzi do jedzenia robaków .

Ostatnią oznaką rozpoczęcia hodowli owadów jest to, że południowoafrykański inżynier chemik o nazwisku Wendy Vesela znalazł sposoby na przekształcenie kolczastych zielonych i czarnych gąsienic w mąkę, którą można wykorzystać w herbatnikach, batonach proteinowych ze słodkiej czekolady, płatkach zbożowych lub koktajlach.

Vesela twierdził, że jadalne robaki i robaki są „zdrowszą opcją białka”.

2022 07 04 13 05 08
twitter

Powiedziała, że ​​ludzie niechętnie jedzą owady, ale zmielone i zapakowane w batony białkowe lub inne produkty spożywcze – ludzie uważają je za „naprawdę pyszne”. 

Robak Czekolada 

worm%20ch

AFP rozmawiał z dietetykiem Mpho Tshukudu, który powiedział, że jedzenie owadów jest lepszym źródłem białka. 

„Jest bogaty w białko, niezbędne tłuszcze i minerały, zwłaszcza żelazo. Ma więcej żelaza niż najdroższy stek” – powiedział Tshukudu.

Vesela powiedziała, że ​​planuje rozszerzyć swoją działalność, ponieważ oczekuje się, że popyt na jadalne owady wzrośnie w związku z inflacją, która sprawi, że mięso stanie się dla wielu nieopłacalne. 

W obliczu rekordowo wysokich cen i zbliżających się niedoborów żywności Fundacja Rockefellera  ostrzegła niedawno, że na horyzoncie pojawia się „ogromny, natychmiastowy kryzys żywnościowy”.

Jeden z komentatorów artykułu AFP stwierdził: „Jest to wspólny wysiłek, aby ludzie zjadali robaki, a nie białko zwierzęce”. 

jedzenie owadów owady
Google News Icon

Obserwuj nasze artykuły na Google News

Naciśnij przycisk oznaczony gwiazdką (★ obserwuj) i bądź na bieżąco

Share. Facebook Twitter Email Telegram WhatsApp
Avatar of Ignacy Michałowski
Ignacy Michałowski
  • Website
  • Facebook
  • X (Twitter)

Ekspert w dziedzinie ekonomia, finanse oraz OSINT z ponad 20-letnim doświadczeniem. Autor publikacji w czołowych międzynarodowych mediach, zaangażowany w globalne projekty dziennikarskie.

Add A Comment

Napisz Komentarz Anuluj dodawanie

Ostatnie Wpisy
Telefon

Telefon eksplodował w rękach nastolatka. 8 osób w szpitalu, pilna akcja służb w Ropczycach

4 grudnia 2025
Pilne

Atak piratów na gazowiec: Polak wśród 9 uprowadzonych. MSZ potwierdza, trwa walka o uwolnienie

4 grudnia 2025
Wigilia

Polsat ujawnia datę „Kevina”. Miliony Polaków znów zasiądą przed TV w Wigilię 2025.

4 grudnia 2025
Reklama

Na portalu Lega Artis znajdziesz najważniejsze wiadomości z Polski i świata. Dołącz do nas i bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami, które mają znaczenie.

Facebook X (Twitter) RSS
Polecane serwisy
newsnadzis.pl newsnadzis.pl
plotkosfera.pl plotkosfera.pl
PRZYDATNE LINKI
  • Strona główna
  • O Nas
  • Kontakt
  • Nasi Autorzy
  • Mapa Strony
  • Polityka Prywatności
  • Regulamin
Copyright © Lega Artis 2025 - Zaufane wiadomości i Wiarygodne dziennikarstwo
  • Kontakt
  • O nas
  • Polityka Prywatności

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.